XCeed fra Kia kan overraske

Kia skal lansere en ny bil som skal lanseres i slutten av juni. Kia XCeed skal kreasjonen hete, og er en crossover mellom personbil og SUV. Vi har fått vite litt.

Tiltalende design på Kia XCeed. Foto: Kia

26. juni vises nye Kia XCeed frem for første gang i Frankfurt, inntil da kan vi kose oss med en pressemelding som forteller at den nye CUV’en (Cross Utility Vehicle) skal bli et sporty alternativ til de tradisjonelle og til tider kjedelige SUV’ene som nå alle skal ha.

Les også om Skodas kommende elbil her!

Kias designsenter i Frankfurt under ledelse av Gregory Guillaume er det som har designet bilen. Det er for såvidt ikke noe nytt med en crossover mellom personbil og SUV. En lavere bil, men likevel med bakkeklaring som gjør den ørlite høyreist har vi sett flere av. Det nevnes også høyere sittestilling enn i en personbil. Det enslige bildet vi har fått tilgjengelig er oppløftende. Designet ser veldig bra ut.

Spørsmålet er om vi har enda en overraskelse i vente. Blir kanskje dette en elbil? Tolker vi teksten, begynner mistanken å snike seg på. Der loves det beskjedne ytre mål, men innvendig plass som kan konkurrere med de mestselgende SUV’ene i Europa. Den er smart innredet, står det – og det kan jo hende det stemmer. Men det er jo en kjent sak at elbiler har jo mindre motor en en “fossilbil” og gir konstruktørene friere spillerom, men tiden vil vise.

Er du interessert i bildesign? Her finner du noen perler!