VW ID.3 på Norges-turné

Vi i Drive har sett Volkswagen ID.31 1ST ved en rekke anledninger. Nå har Harald A Møller fått bilen som sto på Frankfurt-utstillingen til Norge for å vises frem for interesserte kunder.

Allerede i august var en kamuflert utgave av ID.3 1ST på snarvisitt på Aker Brygge. Nå er en av de første produksjonsklare utgavene av ID.3 1ST på plass i Norge, rett fra den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt. Vi fikk se bilen hos Møller Bil Oslo Vest nylig.

–  Volkswagen prioriterer oss i Norge høyt når ID.3 1ST skal lanseres, og det er vi stolte av, sier Harald Edvardsen-Eibak, direktør Volkswagen. Nå gleder vi oss til å kunne vise ID.3 1ST til svært mange norske kunder og interessenter, sier Edvardsen-Eibak. Her fotografert i en VW Buggy på Geneve-utstillingen tidligere i år.

Denne førsteutgaven med 58 kWh batteri vil koste fra under 330 000 kroner, og det er fremdeles mulig å forhåndsbestille spesialmodellen, som leveres i tre utstyrsnivåer. Serieproduksjonen av ID.3 starter i Volkswagens Zwickau-fabrikk i november. Akkurat nå monteres roboter og produksjonslinjen settes opp. Dette blir den største elbilfabrikken i Europa. Den andre produksjonslinjen i Zwickau blir bygget om fra sommeren 2020, og tas i bruk samme år. Produksjonskapasiteten øker fra 300.000 til 330.000 biler per år. Det gjør Zwickau til den største og mest effektive elbilfabrikken i Europa. Til sammen investerer Volkswagen rundt 800 millioner euro i ombyggingen.

Tesla-Bjørn hadde med bananesker på visningen, og fikk 19 esker inn i bilen. Foto: ©Morten Larsen

Standardutgaven av VW ID.3 1ST vil bli godt utstyrt på standard nivå, med full LED frontlykter, adaptiv fartsholder, parkeringssensorer foran og bak, Front Assist med City nødbrems, filholderassistent, varme i seter, ratt og frontrute, varmepumpe, navigasjon, trådløs App-Connect, for å nevne noe.

På infotainmenskjermen kan man få opp fire elementer på én gang. Foto: ©Morten Larsen

Produksjonen av ID.3 starter i november, og de første bilene vil bli utlevert til norske kunder fra sommeren 2020. Allerede nå kan interesserte få med seg visning av en produksjonsklar ID.3 1ST hos norske forhandlere.

– Vi er både stolte og ydmyke for den enorme interessen norske kunder har vist for ID.3 1ST, sier Edvardsen-Eibak, som samtidig gjør oppmerksom på at det er et begrenset antall plasser på hver enkelt VIP-visning, men at bilen også vil være tilgjengelig for publikum under Oslo Motorshow 26. og 27. oktober, på «Norges største bilmesse» på Sotra 2. og 3. november og på Zerokonferansen 6. og 7.november.

For påmelding: https://vwnorge.croeso.no/p/registrering

På turnéen hos forhandlerne kan man kikke grundig gjennom bilen, utvendig og innvendig. Foto: ©Morten Larsen

Programmet for ID.3 1ST Roadshow er som følger:

Dato Ukedag Forhandler
19-okt. lørdag Møller Bil Trondheim
20-okt. søndag Møller Bil Trondheim
21-okt. mandag Møller Bil Ålesund
23-okt. onsdag Møller Bil Hamar
24-okt. torsdag Dahles Auto Fredrikstad
25-okt. fredag Møller Bil Hvam
26-okt. lørdag Oslo Motor Show
27-okt. søndag Oslo Motor Show
29-okt. tirsdag Møller Bil Sandnes og Jæren
30-okt. onsdag Møller Bil Stavanger
31-okt. torsdag Møller Bil Haugesund
2-nov. lørdag Bilutstilling Sotra
3-nov. søndag Bilutstilling Sotra
4-nov. mandag Gumpens Auto Vest
5-nov. tirsdag Gromstad Auto
6-nov. onsdag Zerokonferansen
7-nov. torsdag Zerokonferansen
8-nov. fredag Møller Bil Larvik