Verdenslansering av Mercedes EQC i Oslo

Det er en kjent sak at Norge med sine naturkvaliteter ofte brukes når bilfabrikkenes nye modeller skal fotograferes. Da Hyundai Kona ble presentert for pressen ble Oslo valgt, likeså da Opel Ampera E. Nå har Mercedes bestemt at presselanseringen av Mercedes EQC skal være i Norge.

Drive bil og motor så bilen på bilutstillingen i Paris i oktober:

Vi har mottatt følgende pressemelding:

Daimler har nettopp bekreftet at den internasjonale pressekjøringen av den helt nye elbilen EQC blir lagt til Oslo før sommeren. Dette er første gang Mercedes-Benz gjennomfører et slikt arrangement i Norge.

Foto Daimler A

– EQC er uten tvil vår viktigste lansering i 2019. At den internasjonale pressekjøringen legges til Oslo er et resultat av målrettet innsats fra oss og viser at Norge er et prioritert marked for Daimler, sier Kjetil Myhre, direktør Mercedes-Benz personbil.

EQC er den første helelektriske bilen fra Mercedes-Benz i EQ-familien. Modellen får en rekkevidde på over 400 kilometer etter den nye og mer realistiske målemetoden WLTP. Batterikapasiteten er på 80 kW/t og har en ladekapasitet på 110 kW. To elektriske motorer, en på hver aksel, sørger for permanent og 100 prosent variabel firehjulsdrift. De foreløpige tallene viser at EQC får over 400 hestekrefter med et dreiemoment på hele 765 Nm som gjør at 0-100 km/t går på omkring 5 sekunder. EQC kan også trekke henger på inntil 1800 kg.

Mercedes-Benz EQC ved Ionity ladestasjoner. Foto Daimler AG

– Vi forventer å ha prisene klare i andre kvartal i år, med planlagt lansering til sommeren. I mellomtiden kan vi forsikre alle potensielle kunder om at vi gjør alt i vår makt for å sikre Norge så mange biler som mulig, avslutter Myhre.

Foto: Daimler AG

Daimler investerer 100 milliarder kroner i sin EQ-satsing frem mot 2022. 130 elektrifiserte modeller i alle segmenter vil være på plass i samme tidsintervall, hvorav 10 helelektriske. Fra EQC-lanseringen vil det lanseres en ny EQ-modell hver 6. til 9. måned fra Mercedes-Benz.

Foto Daimler AG