Test 2014: Subaru XV – Ungdommelig bestselger

Med den nye modellen XV har Subaru kvittet seg med gubbestempelet.

Onde tunger sier at Subaru har solgt biler til tross for utseendet, og det må være lov å si at ikke alle bilmodellene fra Subaru har vært like pene. Kjøperne har nok lagt mest vekt på kvalitet og driftsikkerhet, samt Subarus utmerkede firehjulstrekksystem.

Den typiske kjøperen av en Subaru har vært mann rundt de 50 – og gjerne eldre. Intet å skamme seg over dét, men nå følte vel Subarus utviklingsavdelingen at tiden var moden for å lage en bil som appellerer til et yngre publikum.

Resultatet er tiltalende og atskillig mer ungdommelig. Dette er et design som vinner seg. Subaru XV har de rette proporsjoner og er moderne nok til å favne et stort og entusiastisk publikum.

Det er lagt stor vekt på sikkerhet, og med solide stålbjelker i dørene forankret i dørkarmene, og kollisjonsputer på kritiske punkter oppnådde Subaru XV hele 44 poeng på Euro NCAP i sikkerhet for små barn.

Firehjulsdrift. Dessverre har SUV’ene fått et ufortjent dårlig rykte, først og fremst fordi de var store og drivstoffslukende. Subaru XV har en fornuftig størrelse og er beskjeden på drivstoffet – til tross for ekte permanent firehjulsdrift. Importøren oppgir 0,56 liter på mila på kombinert kjøring landevei og by.

På grunn av de norske avgiftsbestemmelsene har Subaru faktisk skreddersydd en dieselmotor spesielt til det norske marked og XV. 109 hester høres ikke overvettes mye ut, men her er det mer enn nok krefter for de fleste. Med et motorturtall på 1.800 til 3.000 omdreininger i minuttet er bilen slett ingen sinke. Et andregir som ligger en anelse høyt må man venne seg til, men forøvrig oppfører 6-trinnskassen seg eksemplarisk.

Det er lett å sammenligne XV med de første utgavene av Forester. XV har omtrent samme størrelse, den permanente firehjulsdriften er der, og boksermotoren likeså. XV er betydelig mer sportslig, og borte er tendensen til å krenge i svinger. Baksiden av medaljen er at ujevn veibane merkes bedre. Noen vil nok synes Subaru XV har litt for stiv fjæring. Fremkommeligheten er noen hakk bedre, og med 22 cm bakkeklaring skal det store snømengder til før veien til hytta blir ufremkommelig. Vi kjørte like godt bilen ut i dypsnøen, og XV karret seg frem uten særlige problemer.

Førerinformasjon. Den første tiden vil bilen komme i utgaven “Comfort Classic Premium”. En av godsakene fra utstyrslisten er et informasjonsdisplay på dashbordet. Det viser blant annet drivverkets funksjon med blinkende effekter når antispinn-systemet trer i kraft. Her finner du informasjon om drivstofforbruk, og ved hjelp av en spak på rattet kan man bla seg gjennom informasjonen. Her finnes analog klokke, temperaturer og mye annet. Midt på dashbordet er det en 4,7 tommer berørings-fargeskjerm med navigasjon, ryggekamera, bluetooth, klimaanlegg og musikkanlegg.

Subaru XV er en populær bil som bygger videre på etablert driftsikkerhet og gjennomtenkte tekniske løsninger. Før den kom i salgslokalet var 300 biler solgt. Vi spår at XV vil selge som varme hvetebrød.

 

Tekniske data

Subaru                                             XV

Pris basismodell, kr                         307.900

Pris på testbil, kr                              372.900

Motor på testbil                                2,0 DL

Akselerasjon 0-100 km/t, sek.         11,3

Toppfart, km/t                                  175

Motoreffekt, hk/kW                          109/80

Dreiemoment, Nm                           310v/1.600 – 2.200

Co2-utslipp (gram/lm)                     146

Forbruk komb. kjøring, l/mil             0,56

Svingdiameter, meter                      10,6

Lengde (mm)                                   4.450

Bredde (mm)                                   1.780

Høyde (mm)                                    1.570

Akselavstand (mm)                         2.635

Vekt (kg)                                          1.415

Nyttelast                                           545

Tilhengervekt med/uten brems kg  1.600/650

Bagasjerom min/maks liter              380/1.250

Drivstofftank (liter)                           60

Drivstoff                                           Diesel

Girkasse                                          6 trinns manuell

Kollisjonsputer                                  7

Stabilitetskontroll                              Ja