Futurisme fra Skoda

Samtidig med at konseptbilen Skoda Vision 7S presenteres, justerer Skoda sin markedsføringsprofil.

Skoda-sjefen Martine Behrens fortalte de fremmøtte motorjournalistene at Skoda nå beveget seg mot såkalt “Contemporary Explorers”. Hva er så det? Jo, det er mennesker som ikke nøyer seg med å steke kroppen i solen med en paraplydrink innen rekkevidde når de tar ut noen feriedager. Skoda ønsker heretter å kommunisere med mennesker som ser verdien i friluftsliv, som er nysgjerrige på hva livet kan gi og som ønsker å oppdage nye ting, en ny sykkelrute, et nytt spisested med nye smaker, og et nytt sted å overnatte – gjerne i bilen.

Ett eksempel på villmarksliv med Skoda Enyaq iV 80X. Foto: ©Morten Larsen

Skoda Vision 7S reflekterer ikke profilen direkte, men retter seg mot moderne kjøpere, barnerike familier med plassbehov. Produksjonsmodellen skal bli en 7-seter, og hvis noe av gadgetsene som Vision 7S har blir videreført til produksjonsmodellen, er kundegruppen helt klart åpen for nye måter å bruke en bil.

Fronten på konseptbilen er designet for lav luftmotstand. Plastdelene rundt hjulbuer og støtfangere er av resirkulert plast. Foto: ©Morten Larsen

Stor vekt er lagt på å være miljøbevisste i materialvalget, så vi fikk fremhevet at store deler av plasten som er brukt i bilen består av resirkulert materiale. Bilen er planlagt lansert i 2026, så hvorvidt Skoda har noen tanker om ny batteriteknologi som er mindre plasskrevende vites ikke. Gulvet på bilen virket tykt nok til å ta et stort batteri, så dét avslørte ingen nyheter på området.

God plass i gulvet vitner om at batteriet fortsatt vil kreve mye plass. Foto:©Morten Larsen

Før Skoda Vision 7S lanseres, har Skoda planer om å lansere en biltype mange har ventet på; en bil Behrens kalte en mindre Enyaq. Altså slik at bilister med mindre plassbehov kan få en mindre SUV med firehjulsdrift. Parkeringsplasser og parkeringshus er ikke blitt særlig mer romslige, så mange sliter med de store bilene som i dobbelt forstand dominerer markedet idag.

Kort, reklamefri video fra presentasjon av litt av interiøret her: