Prisen på Mercedes-Benz EQC klar

Vi har mottatt en pressemelding fra Mercedes-Benz-importøren Bertel O Steen, og videreformidler en justert versjon av den: Nye Mercedes-Benz EQC er klar for bestilling og prises fra 616.900,- kr. inkl. levering. Med en rekkevidde på 417 km, hengerfeste, god plass og ekstrautstyr for nær 70.000,- kr. inkludert er dette en totalpakke mange nordmenn har ventet på.

Mercedes- Benz EQC
Mercedes- Benz EQC slik den ser ut under skallet. Fra Geneve Motor Show i år. Foto: ©Morten Larsen

EQC 400 4MATIC markerer starten på en ny epoke for Mercedes-Benz og Daimler, som investerer 100 milliarder kroner i sin EQ-satsing de neste årene. Ti helelektriske modeller skal være på plass innen 2022.

Mercedes- Benz EQC
Kjetil Myhre, Mercees-Benz Norge, under en pressevisning i Oslo i år. Foto: ©Morten Larsen

– Dette er uten tvil vår viktigste lansering i 2019. At den internasjonale pressetestingen er lagt til Oslo bekrefter også at Norge er et prioritert marked i den elektriske offensiven fra Daimler, konstaterer Kjetil Myhre, konserndirektør i Mercedes-Benz personbil hos Bertel O. Steen.

Mercedes-Benz EQC
Om kort tid kommer internasjonal motorpresse til Oslo for å få presentert Mercedes-Benz EQC. Foto: Daimler AG

EQC er først og fremst en Mercedes-Benz, med fokus på komfort, kvalitet og kjøredynamikk, dernest en elektrisk bil. Enkelte funksjoner er likevel utviklet spesifikt for denne modellen. EQ-navigasjonen beregner automatisk den beste ruten basert på destinasjon og ladeinfrastruktur. Haptiske tilbakemeldinger fra gasspedalen og visuelle signaler i det heldigitale displayet gir føreren tips om rekkeviddeoptimal kjørestil. I tillegg justeres regenereringsnivået enkelt via to hendler på rattet. Etter den nye og mer realistiske målemetoden WLTP er oppgitt rekkevidde inntil 417 kilometer. Batterikapasiteten er på 80 kW/t og kan lades med en effekt på 110 kW ved hurtigladestasjoner og 7,2 kW via en ladeboks. To elektriske motorer, en på hver aksel, sørger for permanent og 100 prosent variabel firehjulsdrift. 408 hestekrefter og et dreiemoment på hele 760 Nm gjør at 0-100 km/t gjennomføres på 5,1 sekunder. EQC har tillatt hengervekt på 1800 kg og det kan monteres takstativ og skiboks.

Se flere bilder i bildegalleriet nederst på siden!

I Norge leveres EQC med en omfattende utstyrsliste som standard. Pakken har totalt en verdi på ca kr. 70.000,-. Blant høydepunktene nevnes:

4MATIC firehjulsdrift
Multimediesystemet MBUX med stemmestyringen «Hey, Mercedes»
MULTIBEAM LED med 84 individuelt justerbare dioder
Heldigital cockpit med 2 x 10,25″ display
Delelektriske forseter inkl. korsryggstøtte
EASY-PACK elektrisk bakluke
Aktiv parkeringsassistent
Ryggekamera
Akustiske ruter med ekstra isolering og lyddemping
Varmeseter foran
Automatisk nødbrems

Mercedes-Benz EQC før avdukingen under en presselansering i Oslo tidligere i år. Foto: ©Morten Larsen
Mercedes-Benz EQC før avdukingen under en presselansering i Oslo tidligere i år. Foto: ©Morten Larsen

– Avhengig av kundenes egne ønsker om ytterligere ekstrautstyr antar vi at de fleste bilene vil koste mellom 680.000 og 720.000 kroner. Noen antakelig litt under, andre litt over, men det viktigste er valgfriheten allerede fra salgsstart, sier Myhre.

Les om Mercedes G-klasse her!

Norge først i verden med prøvekjøring! Som de første i verden vil norske forhandlere ha EQC i sine lokaler i månedsskifte august/september. Alle som ønsker får da anledning til å se på, sitte i og oppleve den nye elbilen fra Mercedes-Benz. I den innledende fasen prioriteres prøvekjøring til reservasjonsholderne, før det etter kort tid åpnes for andre interessenter.

Mercedes-Benz EQC. Foto: ©Morten Larsen
Mercedes-Benz EQC. Foto: ©Morten Larsen

Mercedes-Benz Norge selger omkring 0,2 prosent av Daimlers årlige produksjon på 3,4 millioner kjøretøy. Bertel O. Steen, som importerer EQC til Norge, har likevel sikret seg et betraktelig større volum enn størrelsen skulle tilsi.

Etter en naturlig produksjons-opptrapping, som er vanlig ved lansering av nye modeller, vil tilgangen på EQC være svært god.

Les om bilattraksjoner i USA her!

-Vi forventer å kunne levere ut et par hundre biler i fjerde kvartal i år og vil naturligvis følge opp kundene med produksjonsplass og et mer nøyaktig estimat for overlevering, avslutter Myhre.

Les om motorshow her!

Tekniske data EQC 400 4MATIC

Rekkevidde (WLTP) 374-417 km
Forbruk (WLTP) 2,3-2,5 kWt/mil
4MATIC firehjulsdrift 2 asynkrone motorer
Ytelse 300 kW (408 hk)
Dreiemoment 760 Nm
Toppfart 180 km/t (elektronisk begrenset)
Akselerasjon 0-100 km/t 5.1 s
Batterikapasitet 80 kWh
Hurtiglading 110 kW
Ladeboks 7,2 kW
Lengde/Bredde (inkl. speil)/høyde 4,761/1,884 (2,096) /1,623 mm
Sporbredde (FA/RA) 1,625/1,615 mm 
Akselavstand 2,873 mm
Bagasjerom Ca. 500 liter
Vekt 2.495 kg
Tillatt hengervekt 1.800 kg
Pris fra inkl. levering 616.900 kr