Nå kan du gi bilen din ny “hud”

Konfiguratoren «Second Skin» skal gi mulighet for å lage ditt eget, personlige design på bilen med noen tastetrykk, og lanseres i juli. Det er Porsche Digital som kommer med nyheten.

Foto: Porsche Digital

Dataprogrammet vil gi mulighet for å kopiere klassisk dekor fra motorsporthistorien, eller du kan la deg inspirere av mote og kunst til å lage ditt eget design. Porsche kommer samtidig til å gjøre tilgjengelig originale og hittil utilgjengelige farger.

Kan Porsche bli kun elektrisk?

Porsche har inngått samarbeid med kunstnere, designstudioer, folieleverandører og det vi forstår som vinyl-lakk leverandører som kan bistå i å fullføre jobben.

– Ettersom bildekor er et svært fragmentert marked, har vi etablert en sentral vi kaller «Second Skin» for å sikre god kvalitet og tilgjengelige fagfolk til å gi et godt resultat, sier Simon Weiss, prosjektets leder hos Porsche Digital. – Av denne grunn blir hele prosessen gjennomført i «Second Skin»; kundene plukker ut bilmodellen og designer dekoren, enten på selvstendig grunnlag eller i samarbeid med fagfolkene. Arbeidet munner ut i et ikke bindene tilbud som eventuelt bestilles online, forteller han.

Les hvordan Porsche feiret 70 år i Paris her!

Hvis du ønsker å se hvor spektakulært dette kan utføres, kan du følge med på 24-timersløpet på Le Mans lørdag 15. og søndag 16. juni. Der kjører privatteamet Project 1 med en Porsche 911 RSR med en dekor utført av kunstneren Richard Philips. Til dette oppdraget har Popart-kunstneren kombinert tre av sine mest populære arbeider, som sammen danner dekoren utarbeidet i samarbeid med Porsche Digital og «Second Skin».

Denne bilen konkurrerer i 24-timersløpet Le Mans. Foto: Porsche

– Vi ønsket å bruke denne anledningen til å vise hva som kan gjøres av bildekor, og vise at det ikke finnes noen grense for kreativitet med «Second Skin». Den største utfordringen var å kombinere tre designelementer på én bil. Vi er svært fornøyd med resultatet, fordi effekten av fargene er unik, forteller Florian Rothfuss, som leder Digital Business ved Porsche Digital.

Ikke bare Porsche

Det er i juli at «Second Skin» blir lansert på www.secondskin.design. Forhåndsregistrering er mulig allerede nå. Alle Porsche-modeller er tilgjengelig, men også andre bilmerker kan designes på plattformen. Kostnadene for en full dekor av bilen vil koste fra 4.000 Euro, melder Porsche Digital.

Les om den amerikanske gyro-bilen her!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *