Heftig i Lillestrøm i helgen

Oslo Motor Show 26. – 28. oktober 2012:

Imorgen åpner Oslo Motor Show dørene for tre dager med motor for entusiaster i alle aldre.

– I disse dager er de siste programdetaljene avklart, og jeg må bare konkludere med at i år skal vi virkelig pirre alle sansene, skryter messegeneral Tommy Larssen ubeskjedent.

– Syn, lukt, hørsel og smak skal virkelig få kjørt seg på Lillestrøm nå i helgen. En slik motorfest har vi aldri sett i Norge tidligere.

Flere norgespremierer
Oslo Motor Show (OMS) er en av merkedagene for motorinteresserte i Norge. Det ser messen ut for å bli i år også. Men i tillegg til kult-objekter, sportsbiler og veteranvogner er det i tillegg i år en egen avdeling med nye biler utstilt. Det er nytt av året. Her vil flere av 2013-modellene bli vist for første gang i Norge, blant annet Volvo V40, Subaru BRZ og Hyundais nye Santa Fe. Rundt 20 bilmerker vil vise sine nye modeller og produktspekter.

Det er tredje år som Albinsson & Sjöberg arrangerar Oslo Motor Show sammen med Norges Varemesse.

Noe for enhver smak

I regi av bladet Trailer og Yrkesbil tävlar de allra finaste lastbilarna från Sverige, Norge och Danmark om att ta hem utmärkelsen ”Scandinavian Truck Trophy”.

”Skandinavias Flotteste Bil” kommer til å bli kåret under utstillingen. Et antall deltagare fra hvert land, som er plukket ut i konkurranser tidligere i år er med i finalen.

Kjøretøyene som stilles ut på messen i Lillestrøm er en perfekt blanding av de beste bilene, lastebilene og entusiastbilene fra Norge, Danmark, Sverige og andre land. Utenfor messehallen byr vår rallystjerne Petter Solberg på rallyoppvisning. Det blir dessuten, drifting, rallysprint og mye mer.

Utstilleren “Kjør for livet” støttes av Kronprinsparets fond. HKH Kronprins Haakon vil besøke deres stand på OMS imorgen fredag klokken 13:00. Der vil han og mange inviterte ordførere overvære organisasjonens presentasjon av hvilke planer de har for etablering på østlandet.

Kjør for livet

En av standsene benyttes av Kjør for livet. Det er et tilpasset fritids- og aktivitetstilbud for barn og unge som har vansker med å nyttiggjøre seg, eller ikke passer helt inn i eksisterende fritidstilbud. De benytter action, motorsport og mekking som en interessevekker for å skape lyst på livet, og for å gi inspirasjon, motivasjon og mot.

100 østlandskommuner er invitert til messen for å lære mer om organisasjonens arbeid, og få informasjon om arbeidet med framtidige etableringer på Østlandet. De første kommunene har allerede meldt sin interesse, og daglig leder og gründer Knut Ove Børseth håper salen blir full: – Vi i Kjør for livet stiller med fullt team – og håper at de kommuner som vil gjøre en forskjell for ungdommene i vår målgruppe melder seg på raskt.

Kjør for livet har i 2012 etablert sitt tilpassede fritidstilbud i 11 norske kommuner.
I 2013 ønsker de å satse mer målrettet mot Østlandet, og målsettingen er 5 nye klubber her i løpet av året. Med seg på laget har de tunge og stødige samarbeidspartnere:
– Johan H. Andresen og hans Ferd Sosiale entreprenører har vært svært viktige for oss helt siden etableringen. De vil også bidra i presentasjonen med å fortelle hvordan en sosial entreprenør jobber, og hvordan kommunene kan få nytte av vårt tilbud, forteller Knut Ove Børseth.