Ny elbil første gang på norsk jord

Nissan Ariya har vært på en snik-titt hit til Norge. Dette er én av kun to ekspemplarer som for tiden finnes i hele Europa. Bilen var nylig på en utstillingsturné i Norge, og interesserte fikk muligheten til å se den hos tre forhandlere. Nederst på siden kan du se flere bilder av bilen i galleriet.

Nissan Ariya representerer en ny milepæl for Nissan med helt nytt designspråk (tidløs Japansk Futurisme), som har resultert i markante trekk og skarpe og elegante linjer fra front til hekk. Resultatet er svært bra og vi tror den vil falle i smak hos de som er på jakt etter en elbil i denne størrelsen.

Nissan Aiya Concept
Drive bil og motor observerte konseptbilen som skulle bli Ariya på Geneve-utstillingen i 2019.

En helt ny plattform kalt CMF-EV sørger for lavt tyngdepunkt, faktisk lavere enn på Nissan LEAF, og med tilnærmet 50-50-vektfordeling. Det har ikke vært mulig å prøvekjøre bilen, men importøren påpeker at bilen har meget gode kjøreegenskaper med høy presisjon og god dynamisk kjørefølelse. Ariya har ytre mål som en bil i mellomklasse-segmentet, men innvendig plass som en bil i klassen over. Dette er takket være maksimal plassutnyttelse, noe som Nissan har fått til med en akselavstand på 278 cm.

Nissan Ariya
Forbausende mye av konseptutgaven er beholdt. Foto: Nissan

Utvendig måler Ariya 4,6 meter. Innvendig er det prioritert maksimalt med beinplass. Blant annet er komponenter til klimaanlegget flyttet frem og inn i motorrommet for å gi bedre plass i kupeen. Bagasjerommet tar inntil 468 liter og ser ut for å være praktisk utformet. I tillegg kan det ettermonteres takstativ og skiboks samtidig som bilen også blir tilgjengelig med hengerfeste. Hengervekten er inntil 1500 kilo.

Tilgjengelig med firehjulsdrift

Nyutviklet teknologi introduseres på denne modellen med blant annet firehjulsdrift-systemet e-4ORCE, stemmestyring-tjeneste og digitalt speil, for å nevne noe.

Nissan Ariya
Foto Nissan

Bak betegnelsen e-4ORCE skjuler Nissans mest avanserte system for drift på alle fire seg. Naturligvis står “e” for elektrisk og”4ORCE” for kraft og energi med firetallet som henvisning til firehjulsdrift. Systemet er en videreutvikling av systemet for momentfordeling, ATTESA E-TS-systemet, i Nissan GT-R og 4X4-systemet kjent fra Nissan Patrol.

Det avanserte systemet er ifølge Nissan finjustert for optimal kontroll ved glatt underlag og gir maksimal kjørekomfort. Et regeneringssystem for bremsene på bakhjulene i stedet for – som normalt – på forhjulene minimerer uønskete bevegelser og sørger for at føreren bevarer kontrollen. Momentfordelingen mellom for- og bakhjul optimaliseres ved å kontrollere nedbremsing separat på hvert hjul. Det sørger for supert veigrep i svinger og skal bidra til at føreren knapt trenger å styrekorrigere.

Nissan Ariya
Foto: Jamieson Pothecary

Minimalistisk interiør

Ariya tar også et steg opp når det gjelder materialbruk innvendig. Interiøret preges av en enkel og minimalistisk, men samtidig moderne og elegant stil. Det unike Kumiko-mønsteret vi ser i fronten av bilen går igjen som fiffige detaljer i dørpanelene akkompagnert av behagelig stemningsbelysning.

Et praktisk brett kan trekkes ut fra midkonsollen om du trenger en arbeidsplass å legge PC’en på ved et ladestopp, og vi nevner at Ariya har trådløst internett integrert. Videre byr nykommeren på ganske uvanlige løsninger som lengdejusterbar midtkonsoll, som bidrar til å optimalisere beinplassen i det flate gulvet mellom forsetene.

Nissan Ariya
Foto: Jamieson Pothecary

Ved at bilens plattform er konstruert som en elbil fra starten av, har det gitt unike muligheter for designerne til å kombinere det estetiske med det funksjonelle. Det gir blant annet en rommelighet som ikke er praktisk mulig i en tradisjonell bil med forbrenningsmotor. Ariya skal være blant de romsligste i sin klasse.

En støysvak elmotor og god støyisolering gir stressfrie forhold. Det minimalistiske instrumentpanelet er fritt for tradisjonelle knapper og betjeningsbrytere. De primære klimaanlegg-funksjonene er felt inn som haptiske knapper i den integrerte trelisten som strekker seg fra side til side under dashbordet. Disse er ikke synlig før bilen startes, og de registrerer fingerspissene ved berøring, tilsvarende ved betjening av skjermen på en smarttelefon.

Nissan Ariya
Mange vil sette pris på at volumknappen er der. Foto: Jamieson Pothecary

I stedet for en stor skjerm som stjeler oppmerksomhet i midtkonsollen, har Nissans ingeniører forsket seg frem til det de mener er en mer trafikksikker løsning med to 12,3-tommers skjermer horisontalt plassert over midtkonsollen og bak rattet. Her er all informasjon føreren trenger lett tilgjengelig, og du kan selv tilpasse innholdet samt flytte det mellom skjermene. Head-up-display er også tilgjengelig og bidrar til å øke trafikksikkerheten.

I det moderne dagliglivet omgir vi oss med mye teknologi og ulike digitale assistenter. Disse kan ifølge Nissan integreres i Ariya på en sømløs måte som bidrar til å forenkle hverdagen. Amazon Alexa Auto lar deg betjene temperaturen i hjemmet ditt med stemmestyring, på hytta eller stille spørsmål du lurer på, slik forbrukerne er vant til. Du kan også via for eksempel Google Assistant eller Amazon Alexa også kommunisere med bilen hjemmefra, og blant annet forhåndsinnstille temperaturen i bilen eller laste ned reisemål til bilens navigasjonssystem

Førerassistanse-systemet ProPILOT er sammen med Navi-link i stand til å tilpasse farten ved nye fartsgrenser og redusere hastigheten til svingene, for å bidra til en så komfortabel kjørestil som mulig. Du får selvsagt også tips om ladestasjoner underveis for reisen.

Perfekt for Norge

Elbil
Foto: Jamieson Pothecary

Nissan Ariya er perfekt tilpasset det norske elbil-kunder etterspør med to forskjellige batteripakker på enten 65- eller 90 kWt med rekkevidde inntil 50 mil. Med 90 kWt-batteri og e-4ORCE-systemet for firehjulsdrift har Ariya to el-motorer – en foran og en bak. Disse jobber sømløst sammen for optimalt grep, best akselerasjon, samt mest mulig komfortabel og sikker kjøreopplevelse. Toppversjonen Performance byr på 294 Kw (395hk) og 600 Nm, som sørger for 0-100-spurt på 5,1 sekunder og toppfart på 200 km/t.

For Europa får Ariya ny ladestandard for hurtiglading, nemlig CCS. Med aktiv temperaturregulering av batteriet sørger det for en ladefart på inntil 130 kW. Ladekurven skal være jevn og sørger for at inntil 300 km rekkevidde kan lades opp i løpet av 30 min. Ved hjemmelading kan du få inntil 22 kW.

Forhåndssalget av Nissan Ariya starter sommeren 2021 med kundeutleveringer fra starten av 2022 forteller den norske importøren. Pris for en velutstyrt Ariya med 65 kW-batteri vil ligge på rundt 450 000 kroner og opp mot rundt 600 000 kroner for topputgaven med 90 kW, e-4ORCE og alt utstyr. Mer eksakte priser lover Nissan å komme tilbake til når det nærmer seg åpning av forhåndssalg.

Vi tviler ikke, og ser frem til å teste bilen ved første og beste anledning.