For MX-5-entusiastene er sommeren ikke over!

Ikke nok med at Mazda MX-5/Miata er 30 år i år, Norsk MX-5 Miata Klubb fyller 20 år. En høyst aktiv klubb, som onsdag 25. september arrangerte klubbtreff i samarbeid med Østerås Bilsenter i Bærum.

Det var mye kjøreglede samlet utenfor Østerås Bilsenter denne kvelden. Foto: ©Morten Larsen

31 biler rullet inn på parkeringsplassen ved Grini Næringspark og glade passasjerer vrimlet rundt og sparket dekk, helt til Mazdaforhandler Morten Johnsen ropte folket inn til den offisielle delen av programmet.

Inne sto det en bil behørig skult under et trekk, og Morten Johnsen ønsket alle velkommen. Han overlot ordet til produkt- og pr-sjef Petter Chr. Grüner Brinch, som fortalte kort om Mazda MX-5 historikk og toppåret 2016, hvor hele 160 nye Mazda MX-5 fant norske eiere. De aller fleste av disse ble levert av Østerås Bilsenter AS.

Fra venstre: Petter Chr. Grüner Brinch, Mazda Motor Norge, Tore Strøm, formann Norsk MX-5 Miata KLubb og Morten Johnsen, Østerås Bilsenter AS

Formannen i Norsk MX-5 Miata klubbb, Tore Strøm, fortalte til Drive bil og motor at de nå er 350 aktive medlemmer i klubben. De samarbeider med Norsk Sportsvogn Klubb, og deltar på NSK sine banedager og flere av medlemmene har tatt marshallkurs og bidrar som flaggvakter.

– Vi er trives sammen med sportsvognfolket og de er glade for å ha oss med, forteller Tore Strøm. – Det er et ganske bra potensiale, for undersøkelser vi har gjort tyder på at det er rundt 2.000 Mazda MX-5/Miata i Norge. Omtrent halvparten av disse er solgt nye her. Vi treffes fast i Oslo-området en gang i måneden, og i det siste har vi lagt opp til en kjøretur på kvelden fremfor å bare møtes på en parkeringsplass.

Stor interesse for å kikke på jubileumsmodellen med alle sine finesser. Foto: ©Morten Larsen

Les Drive bil og motor sin test av Mazda MX-5 jubileumsmodell her!

Les om Norges sensasjonelle, nye bilmuseum her!

Etter avdukingen av det som viste seg å være jubileumsmodellen, var det servering av pølser, kaffe og brus på de fremmøtte.

Mazda-importørens representant, Petter Chr. Grüner Brinch, fortalte at de 25 av 3.000 eksemplarene av jubileumsmodellen som kom til Norge, gikk unna som varme hvetebrød. En av de møtte forøvrig opp til treffet.

Som en av medlemmene av klubben tilstede sa; Dette ble en fin begynnelse på slutten av sesongen, men det blir nok flere fine turer utover høsten. Svært få satte opp kalesjen da de kjørte hjem i mørket.

Les om BS 42720 her!