Lamborghini på Norsk vegmuseum

Hunderfossen ved Lillehammer er stedet å avlegge en visitt hvis Lamborghini er din drømmebil.

Lillehammer (Drive) 2013 er året for jubileer i bilverdenen, og den første Lamborghini rullet ut av fabrikken for 50 år siden. Stedet var St Agata Bologna, Italia.

Av alle steder er det Norsk Vegmuseum som i disse dager stiller ut 20 forskjellige Lamborghini-modeller, bestående av et representativt utvalg av produksjonen. Motivet for å stille ut disse bilene er at vei er håndverk, estetikk, teknikk og design kombinert med ingeniørkunst. Museet takket ja til et tilbud fra Norsk Lamborgnini klubb med Harald Skjøldt som soleklar frontfigur.

Samlingen som nå er å finne i flotte utstillingslokaler etpar steinkast fra Hunderfossen Familiepark vil stå til juni 2014, så det er ingen grunn til å fortvile. Museet har åpent tirsdag til søndag 10 – 15 frem til midt i juni.

Unik samling. Helt unikt er det, ikke bare i norsk sammenheng – men også i Europa, at en så stor samling Lamborghini står utstilt så lenge. Enda mer spesielt er det at Lamborgnini-fabrikken har bidratt med en Avantador av siste modell.

Lamborghini Miura

Stjernen i utstillinger er allikevel Skjøldt sin Lamborghini Miura. Den er norsk, den kommer rett fra 50-årsjubileumsfeiringen i Italia hvor den ble kåret til beste bil, og den har en spesiell historie.

Geir Atle Stormbringer er direktør for museet, og har flere planer. Han ønsker nemlig å ta samlingen til Norsk Kjøretøyhistorisk Museum under sine vinger, eller rett og slett flytte hele museet fra sentrum av Lillehammer til Vegmuseet ved Hunderfossen.

Viktig kjøretøyhistorie. – Det veteranvognentusiastene på Lillehammer har fått til er fantastisk, men å drive et lite museum er krevende. Museet er preget av stillstand. Det var derfor gledelig da fylket og Samferdselsdepartementet ga signaler om at flyttingen hit skulle gjennomføres. Alt er langt fra på plass, og dette kommer til å koste rundt 50 millioner, men vi krysser fingrene og håper dette kan fullføres neste år, sier Geir Atle Stormbringer til ABC Nyheter.

I mellomtiden har Norsk Vegmuseum stor suksess med utstillingen av Lamborghinier.

– Besøket har vært formidabelt, det er tydelig at dette fenger gammel og ung. Avantadoren skulle vi bare få låne en kort periode, men vi har ikke hørt noe fra fabrikken, så vi håper vi får låne den riktig lenge, avslutter Geir Atle Stormbringer.