Kunstverk på visning

Villa d’Este – Villa Erba. Høydepunktet for bilentusiastene som elsker klassisk bildesign av ypperste klasse. Drive bil og motor var der da årets defilering med utplukkede biler foregikk. Se reklamefri video!

Organisering av rekkefølgen ble besørget av personale med hvite hansker og passet på når bilen kom tilbake etter defileringen slik at bilen kom trygt og godt på riktig plass.

En av de første ut var påmeldt av Corrado Lopresto, en italiener med sin Alfa Romeo 1900 Super Sprint “La Fléche” Vignale fra 1955. Han har en stor samling biler, og dette er en prototype som ble vist frem på Torino Motor Show i 1955, og er designet av Giovanni Michelotti. Et tidstypisk design, med endel krom og raffinerte linjer. Bilen har siden 1955 hatt tilhold i Italia, og er kjent for å ha deltatt i filmene “Sapore di mare 2” og “Giovanni Senzapensieri” på 1980-tallethøstet mye beundring, spesielt i den norske leiren som var tilstede der nede.

Alfa Romeo 1900 SS Vignale. Foto: ©Morten Larsen

Dette er en bil basert på Jaguar XK 120 som ble solgt til en Paris-forhandler i 1952. Denne bilen og en til ble sendt til Ghia for å få Supersonic-karosseri, et fenomen som viser jet-alderens betydning. Bestiller av bilene var Monsieur Malpelli, etter sigende en formuende forretningsmann fra Lyon. Den ble vist frem på bilutstilingene i Paris og Cannes i 1954, men det viste seg at Malpelli ikke betalte regningen, og bilene ble sendt tilbake til forhandleren.

Bilene ble der helt til 1969, da den ble solgt og gikk gjennom etpar eiere. Så kjøpe en fransk Jaguar-entusiast og samler bilen, M. Ferchaud. Han fikk bilen restaurert, og det utrolige er at den kun hadde gått 9.500 km. I 2015 ble bilen solgt på Sotheby’s for 20 millioner kroner til dagens eier, som er William Heinecke

Foto: ©Morten Larsen

Dette er en Ferrari 250 GT Competitionen, en Berlinetta fra 1955. Designet av Pinin Farina og eiet av briten Sunil Wickremeratne. Denne bilen er ganske spesiell, for fronten er fra en racing Berlinetta og bakstussen er identisk med Ferrari 375 MM’en til bilen som Roberto Rosselini ga til Ingrid Bergman. Om den bilen er å si at hun mislikte sterkt å kjøre bilen, som hun kalte et “tungkjørt beist”. Men vakker er bilen, og med den berømte, 12-sylindrede motoren er den en gudegave både for syn og hørsel.

Les om bilen som tar innersvingen på konkurrentene her!

Foto: ©Morten Larsen

Interiøret i Ferrarien er nydelig, klassist eleganse.

Se mange flere bilder i bildegalleriet nederst på siden, under videoen!

Foto: ©Morten Larsen

Se filmen, så får du se flere flotte biler, men den under her får du bare et glimt av i filmen. Bildet ble tatt i byen Cernobbio, som ligger mellom Villa d’Este og Villa Erba. Bilen er en BMW 507, et ikon i sportsvognsammenheng. Eieren er May Collection og bilen fra 1959.

Les om Ville d’Este og bilen Viviant her!

BMW 507 på vei gjennom byen Cernobbio. Foto: ©Morten Larsen

Se reklamefri video her: