Hva med en Tesla stasjonsvogn?

En stasjonsvognutgave av Tesla Model S hadde vært noe for det norske markedet. Nå har noen gjort noe med det.

Det er den britiske designeren Niels von Roij og den nederlandske karosseribyggeren RemetzCar som har virkeliggjort tanken om en mer praktisk versjon av Tesla. De tok jobben etter et oppdrag av den nederlandske samleren Floris de Raadt.

– Design er den viktigste faktor ved kjøp, og overgår produktets pris eller kjønn og alder på kjøperen, sier Niels van Roij. – Derfor investerte vi mye tid i å designe en stasjonsvogn som kan måle seg med det beste på markedet. Vi har lagt vekt på å beholde skulderpartiet på det opprinnelige designet da vi kreerte den nye avslutningen på bilen.

Bilen ble presentert på Hollands London-ambassade 12. juni. RemetzCar sine dyktige håndverkere utførte Niels van Roij Design sine idéer på en bil som ble døpt Model SB samtidig som de var tro mot særpreget bilen står for. Den forkrommede stripen som går rundt sidevinduene bidrar til å gi bilen et klart stasjonsvogn-uttrykk samtidig som den visuelt bidrar til å vise bilens lengde. Det var også viktig å unngå at bilen skulle se påbygd ut.

Fargen på bilen er unik; grønn metallic med et innslag av gull, noe som gir Model SB et elegant og unikt utseende. Dekkene til bilen er spesielt utviklet av Vredestein.

Model SB vil turnere forskjellige europeiske land i løpet av sommeren.