Helårsklubbens møte 1. januar (2013)

Dagen da entusiastene ønsker hverandre en god sommer.

Universitetsplassen i Oslo er samlingspunktet, og selve treffet finner sted på Frognerseteren. Men dette er ikke bare et treff, det er Vårmønstringen over alle vårmønstringer. Slik feirer hardhausene det de kaller årets første sommerdag.

– På en sommerdag som dette er det helt naturlig å spise is utendørs, forteller Morten K. Agerup Myhr til Drive. – Det er Frognerseteren Restaurant som hvert år forsyner oss med dypfrossen is, og de serverer isen med varm sjokoladesaus til de av oss som må gå under benevnelsen “pyser”, forteller han.

Under turen opp til Frognerseteren har deltagerne fått utlevert et ark med quiz, som skal leveres inn ved ankomst og premieres. Dette er et treff som mot alle spådommer har funnet sted hvert år i 34 år, og initiativtager er Morten K Agerup Myhr. Hans interesse for kjøretøy spenner fra militærkjøretøy via motorsykkel til åpne sportsvogner. Derfor er det denne type kjøretøy som kan delta.

Eneste krav til kjøretøyet er at de kjører åpent. Gammelredaktør Jon Winding Sørensen har tidligere deltatt med trehjuls Morgan, i dag deltok han med en elektrisk dervet Renault Zwizy, med plass til kun én person.

– Skulle ikke dette være et arrangement for biler uten tak?

– Nei, det er for åpne biler, og en Zwizy må man kjøre åpen enten man vil eller ikke. Den har ikke vinduer, så her er det full gjennomtrekk, påpeker Jon Winding Sørensen, som er kjent som grunnleggeren av bladet Bil.

På Frognerseteren serves det is til deltagerne – i friluft. De frosne pysene får varm sjokoladesaus over isen!

Morten K Agerup Myhr klager bare over én ting denne dagen; været er for pent.

– Så mye sol og mildvær er ikke utfordrende nok, sier han med et smil.

– Du må få frem at treffet ikke er en tradisjon, mer det man kan kalle en regularitet. Jeg forsøkte å avslutte etter 25 år, men det gikk ikke. Vi får se hva vi gjør når treff nummer 50 finner sted, avslutter Myhr idet han skal begynne premieutdelingen.