Denne bilen kan du skape med din egen personlighet

Citroen har sin egen, litt spesielle stil. Den har god bakkeklaring, og selv om den kun leveres med forhjulsdrift har den egenskaper som gjør krøtterstien til hytta fremkommelig. Høy komfortfaktor og en fornuftig pris gjør dette til en svært attraktiv bil.

Citroën C3 Aircross er en kompaktbil, men dårlig plass har den ikke. Den er velproporsjonert og moderne i designet, men likevel typisk fransk med sine litt uvanlige detaljer.

Det franske preget gjentas i interiøret, med seter som minner litt om de man har hjemme i stua. Men stoppingen i setene gir god sidestøtte og er myke og gode å sitte i. Det store hanskerommet har plass nok til en 1,5 liters flaske og er avkjølt.

Se flere bilder i galleriet nederst på siden!

Dette er en crossover; dels personbil og dels SUV. De første kompakte crossover-bilene som kom på markedet var trange, men så er ikke tilfelle med C3 Aircross, som har grei plass til 5, med god takhøyde for de i baksetet også. Bagasjerommet tar 520 liter bagasje når baksetet er skjøvet helt frem. Dette er klasseledende. Med bakseteryggen nede er det plass til hele 1.289 liter. En finesse er at passasjersetet foran kan foldes ned for å gi plass til å frakte spesielt lange gjenstander.

I standardutgave er C3 Aircross velutstyrt, med bakkestartassistanse, 7 tommers infoskjerm med skiltgjenkjenning av fartsgrenser, filskiftevarsler, parkeringssensor bak, automatisk klimaanlegg, høydejusterbart førersete og kjørekomputer for å nevne noe.

– C3 Aircross kan leveres med hele 90 forskjellige kombinasjoner av eksteriørfarger og fem helt forskjellige interiørpakker som gjør at alle kunder kan konfigurere en bil som passer sin personlighet, forteller Stian Gihle, pr- og informasjonsansvarlig hos importør Bertel O Steen. – Utvendig kan man velge mellom åtte forskjellige lakkfarger, fire ulike farger på taket og fire såkalte fargepakker på utvendige detaljer.

Les om Citroen C4 Picasso her!

Oppgraderer man til Shine-utgave leveres bilen blant annet med nøkkelfri adgang, mørktonede bakruter, nødbrems, navigasjon, ryggekamera, fjernlysassisten og justerbart baksete. Vi anbefaler å investere i den utgaven. Dessuten kan bilen leveres med tilleggsutstyr som avtakbart hengerfeste, panorama soltak og trådløs lading av mobiltelefonen.

Blant teknologien som er tilgjengelig på nye C3 Aircross finner man systemer som Active Safety Brake, head-up display i farger, parkeringsassistent og intelligente fjernlys.

Motoriseringen er to bensinmotorer, en på 82 hk og en på 110 hk, samt to dieselmotorer på 100 og 120 hk, alle tilgjengelig med automatgir, men bensin 110 og diesel 120 kan leveres med en 6-trinns girkasse. Bilen leveres kun med forhjulsdrift, men kan utstyres med Grip Control, et system som gir bedre grep på glatt føre, og Hill Assist Decent system. Dette er nyttig når man skal ned bratte og vanskelige bakker. Man overlater til bilen å holde farten, som kan gå helt ned i 3 km/t, og foregår så trygt og sikkert som det er mulig.

Designet er inspirert av Citroën Cactus, med en fyldig snute, et stort luftinntak og skliplater foran og bak for å understreke SUV-egenskapene. Store takrails er med på å understreke dette. Bakerste sidevindu er arrangert som et venetiansk vindu, og gir et helt spesielt preg på bilen.

Ute på veien er lever Citroën C3 Aircross opp til tradisjonen med komfortable biler. Visst må en høyreist bil som dette være litt hardere avfjæret, men bilen svelger unna humper som bare en fransk bil kan. Den er lettkjørt og man sitter oversiktlig og fint. Eneste lille minus er hjørnestolpene, som tar litt av sikten i skarpe svinger.

Bilen er utstyrt med ekstra støydemping, og vår prøvekjøring ga et svært positivt inntrykk. Med et drivstofforbruk på litt over halvliteren på mila og en pris som begynner på 260.000 kroner, er dette en nett og urban bil som også mestrer dårlige hytteveier.

Kort teknisk info
Pris fra                                                      kr 259.900,-
Lengde/bredde/høyde, m               4,15/1,75/1,63
Svingdiameter, m                                    10,8
Akselavstand, m                                        2,60
Bakkeklaring, cm                                    17,5
Vekt, kg                                                    1.278
Nyttelast, kg                                              537
Bagasjerom                                        520/1.289
Tilhengervekt uten brems, kg              600
Akselerasjon 0 – 100, sek                      10,6
Toppfart, km/t                                          185