Nå kommer ny BMW Z4

I august i fjor ble konseptbilen BMW Concept Z4 avduket under «Concours d’Elegance» på Pebble Beach i California. Nå nærmer det seg premieretid for den endelige produksjonmodellen. Og det kommer flere nyheter fra BMW i nærmeste fremtid.

Langt panser, korte overheng, lavt tyngdepunkt og cabriolet-tak i stoff – det er oppskriften på en klassisk roadster. BMW har gjennom tidene lansert en rekke modeller etter denne oppskriften; BMW 328 Mille Miglia, BMW 507 og BMW Z8, for å nevne noen.

– Den nye generasjonen av BMW Z4 fører selvsagt denne arven videre. Samtidig kommer modellen med ny teknikk og en ekstra dose kjøreglede for full frihet på fire hjul og vind i håret, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Spydspissen testes for fullt
En av de nye Z4-modellene som testes for fullt i disse dager bærer navnet M40i. Den vil bli levert med en ny og kraftfull rekkesekser bensinmotor, et sportsunderstell med elektronisk styrte dempere, en helt nyutviklet frontanksel og en elektronisk sperre i differensialen på bakakselen. I typisk BMW-manér er målet selvsagt å være den mest kjøreglade roadsteren i segmentet.

 

Flere lanseringer i vente
Helt nye BMW Z4 lanseres senere i år og tekniske detaljer og priser blir kjent senere. Men den nye roadsteren er langt fra den eneste nyheten fra BMW i nærmeste fremtid. Helt nye BMW X4 kommer i sommer og får selskap av nye BMW M3 CS. I samme kvartal får også nye BMW M2 Competition og nye BMW M5 Competition norsk asfalt under hjulene.

Ikke lenge etter kommer den helt nye generasjon av sportsbilen BMW 8-serie, og den nye generasjonen av suv’en BMW X5. For å nevne noe.

BMW har også bekreftet at studieversjonen av den kommende helektriske BMW iNext vil dukke opp i i 2018. BMW iNext vil bli BMW sitt teknologiske flaggskip, med en rekke nye innovasjoner og autonome egenskaper, når produksjonen starter i 2021.

– BMW Group er nå godt i gang med sin største modelloffensiv noen sinne, og året 2018 vitner om en bred satsning i en rekke segmenter, sier Marius Tegneby.