BMW forhåndsviser nye BMW Z4

Vi har mottatt følgende pressemelding fra MBW Norge:

“For ett år siden ble konseptbilen BMW Concept Z4 avduket på den legendariske bilutstillingen «Concours d’Elegance» på Pebble Beach i California. Nå er BMW igjen klar for verdenspremiere på den amerikanske vestkysten, og denne gang med en eksklusiv førsteutgave av helt nye BMW Z4.

Når den nye generasjonen av BMWs kjøreglade roadster avdukes på Peeble Beach, så er det toppen av kransekaka som er første smakebit; BMW Z4 M40i First Edition, en spesialutgave som produseres i et svært begrenset opplag.

– Den nye generasjonen BMW Z4 tar det klassiske roadsterkonseptet inn i en ny tid. Klassiske proporsjoner møter ny design, mer sportslighet, mer luksus og mer teknikk. Selvsagt krydres det hele med en ekstra dose kjøreglede, sier Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

Klassisk oppskrift – moderne innpakning
Klassikere som BMW 328 Mille Miglia, BMW 507 og BMW Z8 er alle bygget etter en oppskrift med et langt panser, korte overheng, lavt tyngdepunkt og kabriolet-tak i stoff. Den helt nye generasjonen BMW Z4 er dermed intet unntak fra historien, men snarere en redefinisjon av roadster-begrepet. De skarpe linjene i designen og den digitale instrumenteringen i interiøret er noen av elementene som vitner om en ny generasjon.

Under panseret på BMW Z4 M40i First Edition sitter en kraftfull rekkesekser bensinmotor på 340 hestekrefter. Sprinten fra 0-100 km/t gjøres unna på 4,6 sekunder. Sportsunderstellet med elektronisk styrte dempere kombineres med en helt nyutviklet frontaksel og en elektronisk sperre i differensialen på bakakselen. Vektfordelingen er også balansert 50:50 mellom for- og bakakselen. I typisk BMW-manér er målet selvsagt at den helt nye generasjonen BMW Z4 tar posisjonen som den mest kjøreglade roadsteren i segmentet.

På hemmelig Norgesbesøk
Senere i september slippes mer informasjon (modellvarianter, tekniske data etc.) om den nye generasjonen BMW Z4. Den nye roadsteren er også en av nyhetene som vises på den internasjonale bilutstillingen i Paris i oktober. I løpet av høsten åpnes det for bestilling, og lanseringen starter i første kvartal neste år. Det blir allikevel ikke første gang helt nye BMW Z4 får norsk asfalt under hjulene:

– Før BMW Z4 M40i First Edition satt kursen mot den amerikanske vestkysten, var den innom norsk kystlandskap – i all hemmelighet. Ta en god kikk på noen av bildene, avslutter Marius Tegneby.”

Vi i Drive registerer et flott interiør, med trådløs lading av mobiltelefon, skjermer isteden for de tradisjonelle instrumentene og head up display, for å nevne noe. Proporsjonene ser ut for å være noenlunde identiske med dagens utgåtte Z4, eller de er ikke vesentlig forskjellig.

Et smykke av en bil.