BMW viste en kommende legende i Paris

På Mondial Paris Motor Show presenterte BMW så mange nyheter at det nesten tok pusten av en. Ny 3-serie, nye SUV’er og mye annet, men vi velger å se på sukkertøyet i utvalget, en bil for oss kjøreglade. Toppmodellen var den som sto utstilt i Paris; en BMW M850i xDrive Coupe.

Som bildene viser har bilen en lav taklinje, resultatet er en 2 + 2 seter.

På en såpass stor bil passer den brede og lavthengende nyregrillen bilen bedre sammen med de store luftinntakene i fronten. De smale frontlyktene kan leveres med BMW Laserlight som kan lyse opp mot 600 meter med fjernlyset på. Sideprofilen domineres av det lange panseret, korte overheng og en fallende taklinje ned mot bagasjelokket, mens taket utmerker seg med en «double bubble»-form, som sender tankene i retning av klassiske racingbiler.

– Første generasjon BMW 8-serie fra 90-tallet er i dag en moderne klassiker, en bil som vekker begjær og følelser blant våre mange entusiaster. BMW Z8 og BMW i8 har båret 8-tallet videre, og nå er en ny legende klar; en helt ny generasjon BMW 8-serie Coupé, sier kommunikasjonsdirektør i BMW Norge, Marius Tegneby.

– 8-tallet har vært et symbol på det ypperste BMW kan tilby innen sportslighet og eksklusivitet. For et år siden ble konseptbilen BMW Concept 8-serie avduket på den eksklusive bilutstillingen Concorso d’Èleganza Villa d’Èste i Italia forteller Tegneby.

Se flere bilder i galleriet nederst på siden!

Den nye 8-serien til BMW har lavt tyngdepunkt, velbalansert vektforhold, lettvektskonstruksjon med aluminium, magnesium og karbonforsterket plast for å nevne noe. Sett bakfra synes de horistontale linjene og skarpe vinklene i støtfangeren og diffusoren tydelig. Selve coupéen hviler på de kraftige skuldrene. De smale og distinkte baklysene understreker også bilens bredde og sportslige, elegante uttrykk.

Den nye V8-motoren yter 390 kW/530 hk mellom 5,500 and 6,000 o/min. Maks dreiemoment er på 750 Nm som ytes over et bredt turtallsområde, fra 1.800 til 4,600 o/min, og gir en fleksibel motor. Nye BMW M850i xDrive Coupe akselerer fra 0 to 100 km/t på bare 3.7 sekunder. Bilen har en lengde på 4.843 mm, bredde på 1.902 mm og 1.341 mm i høyde. Akselavstanden måler 2.822 mm.

Sammen med helt nye BMW X5, er nye BMW 8-serie Coupé de to første modellene med det nye operativ- og kontrollsystemet iDrive 7.0, og ny digital instrumentering hvor føreren selv kan tilpasse menyer og kontroller etter eget ønske. Hovedskjermen er på 12,3 tommer, og bilen har det siste nye innen headup display. En litt rar finesse er at med BMW Connect installert kan man blant annet låse opp og starte bilen fra en smarttelefon.

Sportsseter og interiørdetaljer i skinn er standard. Normalt bagasjeromsvolum på helt nye BMW 8-serie Coupé er 420 liter, og baksetet kan felles ned 50:50 for økt bagasjerom når det er nødvendig.

Som standard kommer BMW 8-serie Coupé med Adaptive M Suspension med elektronisk kontrollerte dempere, som sikrer svært presis styring. Ved hjelp av Integral Active Steering kan føreren redusere svingradien ved manøvrering i lave hastigheter, samtidig som man vil oppleve mer stabile filbytter i høye hastigheter.

Den nye toppmodellen er også spekket med det siste innen førerassistanse. Disse funksjonene inkluderer Active Cruise Control med Stop & Go, Steering and Lane Control Assistant, Lane Keeping Assistant, BMW Night Vision og Crossing Traffic Warning, for å nevne noe.

Driving Assistant og Parking Assistant-pakkene leveres begge som standard. Sistnevnte inkluderer Reversing Assistant, som er en intelligent hukommelsesfunksjon for styring under 35 km/t, der de siste 50 meterne kan reverseres uten at du trenger å holde i rattet.

Helt nye BMW 8-serie Coupé lanseres først som to modellvarianter, M850i xDrive og 840d xDrive.

Bensinmotoren i M850i xDrive er en M Performance 4,4 liters V8 Twinpower Turbo, mens dieselmotoren i 840d xDrive er en 3 liters rekkesekser Twin Power Turbo. Også bensinmotoren har partikkelfilter. Begge motorene leveres med 8-trinns Steptronic automatgirkasse som standard. Motorene er typegodkjente i henhold til den nye WLTP-syklusen og tilfredsstiller den nye EU6d-TEMP utslippsstandarden.

Begge motorene leveres med en 7-trinns oppdatert versjon av Steptronic Sport automatgirkasse og BMW’s xDrive firehjulsdriftsystem, tendert mot bakhjulsdrift. M850i xDrive har i tillegg elektronisk kontrollert differensialbrems som standard.

Drive bil og motor har dessuten fått opplyst at bakhjulsbremsene brukes elektronisk for å optimalisere drifting ut av svinger ved hardt gasspådrag.

Les om kommende BMW Z4 her!

Konstruksjonen og oppsettet på BMW 8 Series Coupe’s chassis er utviklet for å utnytte det dynamiske potensialet til drivverkets teknologi for sportslig kjøring. Lav vekt, lavt tyngdepunkt, og en perfekt vektfordeling kombinert med en ideell akselavstand og sporvidde pluss et vridningsstivt karosseri kombinert med fordelaktige aerodynamiske verdier bygger opp om dette. Bilen er satt opp med maks camber på begge akslinger for å gi godt feste for kreftene i bilen i høyhastighets svinger.

Vi så en konseptversjon av nye BMW 8-serie 4-dørs sedan i Geneve i mars. Foto: ©Morten Larsen. www.drive.bilogmotor.no

BMW 8-serie Coupe er utstyrt med adaptiv M hjuloppheng som standard. Bilen lanseres i Norge på nyåret, kabrioletversjonen er planlagt å komme i mars, og 4-dørsversjon senere. Prisen er foreløpig satt til kr 1.275.500,- for 840d, og kr 1.742.800,- for BMW 850i xDrive.

Morten Larsen var i Paris Motor Show for Drive bil og motor.

BMW er midt i en lanseringsbølge hvor den ene modellen etter den andre avdukes. Vi går spennende tider i møte.