Biler å se nærmere på

Vi fokuserer også denne gang på biler som også kan være aktuelle for voksne mennesker. Bilene vi har prøvekjørt varierer sittehøyde, fra de rimelige til de mer kostbare.

Mye av oppmerksomheten i dag går på såkalte nullutslippsbiler, hybridbiler og hydrogen. Bortsett fra at vi har med én hybridbil, lar vi temaet være i denne omgang. Vi konsentrerer oss om aktuelle bilmodeller for voksne mennesker. Ofte ønsker man å ha en bil som ikke er for stor, er lett å komme inn og ut av, samtidig som man har behov for sikker transport av barnebarn.

Alle bilene vi presenterer her leveres med tohjulsdrift. Opel Mokka, Mazda CX-3 og BMW X1 kan bestilles med firehjulsdrift.

Vi anbefaler å kjøpe en bil med mer utstyr enn standardmodellen. Både for å få høyere komfort og sikkerhet, men også for å gi bilen en høyere salgsverdi den dagen den skal byttes ut. Og ikke vær redd for å bestille bilen med det siste nye innen sikkerhet, så som nødbrems og filholder. Dét kan vise seg å være en billig forsikring.

Ford EcoSport

Kreves det ikke for mye plass i bilen er dette en lettkjørt og praktisk småbil. Her sitter man høyt og har god oversikt. Ford EcoSport har hele 45 cm vadedybde og god bakkeklaring, begge deler nyttige terreng-egenskaper, men firehjulsdrift er det ikke mulig å få den med. Prisen begynner på kr 245.000, vår testbil hadde modellnivå Titanium samt endel tilleggsutstyr. Dermed lå prisen på kr 269.900.

BMW X1

Dette er klart den dyreste bilen i denne oversikten. BMW er kjent for å lage biler med kjøreglede, og BMW X1 er intet unntak. Dette er den minste SUVen fra BMW. Grunnmodellen er godt utstyrt til kr 454 200, den omfattende utstyrslisten kan man så forsyne seg fra så langt lommeboken rekker.

Bakhjulsdrift er standard, med firehjulsdrift, automatgir og mye annet, ble prisen kr 592 400.

Kia Niro

Den eneste hybridbilen i denne testen. Relativt lang akselavstand har gitt god innvendig plass. Kia Niro er noe midt mellom en SUV og personbil, og lavere enn de andre bilene vi har testet. Den har automatgir og forhjulsdrift, og motoren er en bensinmotor på 141 hk i kombinasjon med en elektromotor på 43 hk. Innstegsmodellen koster kr 265 000. Vår testbil var i utstyrsversjon Active og kostet kr 295 000.

Mazda CX-3

Kr 245 400 koster grunnmodellen. Dette er en bil med et tøft designspråk kalt Kodo, som betyr «sjelens bevegelse». Bilen kan leveres med en 2-liters bensin eller en 1,5-liter diesel. Begge motorene er av typen SkyActive, med uvanlig høy kompresjon på bensin, og uvanlig lav kompresjon på diesel, begge deler for å konstruere motorer som yter bra. Vår bil hadde høyeste utstyrsnivå til en pris av kr 280 900.

Opel Mokka X

Den tyske bilprodusenten lå nede for telling, men er nå en av de mest ambisiøse bilprodusentene. I nye Opel Mokka med tilnavnet X sitter man passe høyt og har god oversikt. Bilen er under gjennomsnittet i størrelse, men har brukbart med plass. Opel er alene om å levere et nyttig kommunikasjonssystem standard på sine biler; Opel Eye. Grunnprisen er kr 269 900. Prisen på vår testbil med høyeste utstyrsnivå, firehjulsdrift og automatgir var kr 374 900.