Audi setter Frankfurt på hodet

De urbane sidene ved Audi kommer tydelig frem på en imponerende stand.

Frankfurt: 

Under en seanse for spesielt inviterte gjester dagen før pressedagene fikk vi presentert konseptbilen Audi Nanuk quattro. Den kvelden kan du lese om her. Men vi vet at Audi har mer på lager;

En tur innom Audis stand under pressedagene var en selvfølge. Messestand er ikke dekkende; utstillingshall var det. En stor en. Når man kommer inn er det første man ser at man er kommet inn i en storby hvor husene er opp-ned i taket.

Legg merke til at byen “står på hodet” i taket!

Bilene står i en “gate”, og speil i taket får det til å se ut som om de kjører i byens hovedgate i taket. Virkelig en fantastisk god effekt og en svært kreativ løsning for å skape spenning og interesse.

Det “hagler” med jubileer om dagen, og det er faktisk 30 år siden quattro så dagens lys. Det var på Frankfurt-utstillingen i 1983 med Audi Sport quattro, rallybilen som ble kjørt av blant annet Walter Røhrl og Michéle Mouton i rally-VM. Det feirer Audi med sin Sport quattro konseptbil. Hvis du synes du har sett den før, kan nok det stemme. Konseptbilen ble nemlig vist frem på Paris-utstillingen i 2010, men nå fremstår den som mer ferdig for markedet.

– Den bilen kommer, sier informasjonsansvarlig Marius Tegneby hos Harald A Møller. – Men når og akkurat hva den vil inneholde er det ingen som vet, forteller han Drive.

– Det som er sikkert er at ny A3 kabriolet som står der borte, lanseres i Norge på vårparten, sedanversjonen lanseres nå i september, så har vi A3 e-tron plugin hybrid, som kommer neste sommer. Vi jobber mot en pris på rundt 300.000 kroner. Vi kunne ønsket at den kunne konkurrere med for eksempel BMW i3, men avgiftene er såpass gunstige for rene elbiler at det er slik det blir. Plugin hybridene bør få et gunstigere avgiftssystem.

Marius Tegneby forteller at Audi A3 e-tron  kan gå 50 km som ren elbil, og det dekker jo rundt 80% av kjørebehovet for de fleste.

– Det er mye quattro her, og faktisk er hver andre bil vi selger i Norge med quattro, og Audi er det tredje største merket med firehjulsdrift.  Mange av bilene vi ser her i dag kommer til Norge i nye versjoner etter hvert. Ny Audi TT kommer i 2014/2015, ny A4 kommer og ny Q7 kommer på den tiden. Det betyr at i 2015 er hele produktporteføljen vår ny.

– Det er 23 millioner ledpixler som er i bruk og 150 kilometer kabel her. Det har tatt syv uker å montere standen.

A

udi Sport quattro concept har en total ytelse på 700 hk som stammer fra en fireliters V8 samt en elmotor på 100 kW og 400 Newtonmeter. Det drar bilen fra 0 til 100 på 3,7 sekunder. Men det oppsiktsvekkende er at drivstofforbruket bare er 0,25 liter på mila til tross for kraftressursene.