Audi RS 5 også som Sportback

Med lengre akselavstand, kortere overheng foran og bak og kul på det lange panseret, oser det ytelse og kjøreglede lange veier av Audis nyeste 5-dørs entusiastbil.

Dette underbygges av quattro-logo i matt svart og massive luftinntak. Den klassiske diffuseren, RS eksossystem med ovale eksosrør og en liten spoiler danner en tøff avslutning på bilen. Audi RS 5 Sportback leveres med 19 tommers hjul, med 20-tommere som alternativ. Kundene kan også få bilen med matt sort, matt aluminium eller karbon-dekor. Den grønne Sonoma-fargen er reservert for RS 5.

Interiøret er sort og har plass til fem personer. RS sportsetene kan leveres med honeycomb mønster i fineste nappskinn, og rattet med flat bunn setter prikken over i-en.

Se flere bilder i bildegalleriet nederst på siden!

Motoren er en 2,9 liter TFSI på 450 hk og 600 Nm er tilgjengelig mellom et turtall på 1.900 og 5.000. Null til hundre gjøres unna på 3,9 sekunder, og toppfart er 280 km/t dersom fartssperre ikke setter grenser.

Til å overføre ytelsene fra 2,9-literen sitter en 8-trinns tiptronic girkasse og quattro permanent firehjulsdrift med en selvlåsende senterdifferensial. Den fordeler kreftene til akslingene asymmetrisk (40:60), og skal sørge for optimalt veigrep. Når en aksling får mindre grep, overføres kreftene til den andre akslingen; opptil 70% foran og 85% bak.

Bilen kan leveres med sportsdifferensial i kombinasjon med RS-tuning, noe som skal gi mer dynamisk respons på styring og akselerasjon får vi opplyst. Hjulopphenget er multilink foran og bak, med fem stag rundt det hele. Med standard RS sportsunderstell er Audi RS5 Sportback 0,7 centimeter lavere enn Audi R5 Sportback. Man kan også få bilen med RS sportsunderstell og Dynamic Ride Control, keramiske bremser og dynamisk styring ved RS-spesifisering.

Les også hvordan Audi satte Frankfurt på hodet!

Bilen kan bestilles nå, levering rundt sommeren.