Asker 2012: Jaguar-entusiastene priset våren

Solen flommet ned og sørget for at gamle og nye Jaguarer glitret i solen på 1. mai

Det er tradisjon for medlemmene av Norsk Jaguar Klubb å møtes denne mai-dagen på det som kalles Vårmønstringen. Hensikten er at de bilene som har stått lagret gjennom vinteren blir tatt ut av garasjen, vasket, polert og brukt.

Treffstedet er Holmen Fjordhotell, og det er finansmannen og hotelleieren Trygve Hegnar som åpner hotellet sitt for klubbens medlemmer. Han er selv bilinteressert, og har en liten samling biler utstilt utenfor hotellet.

– Vi er glade for at vi får lov til å komme hit og “okkupere” hotellet på 1. mai hvert år, forteller Jon Sigmumd Holtet til Drive bil og motor. Han er formann i Norsk Jaguar Klubb.

– Dagen er tilfeldig valgt, det er mange bilklubber som kjemper om helgene, og det er meg fortalt at da Vårmønstringen i sin tid ble etablert, var dette en ledig dag. Vi synes det er veldig trivelig å starte sesongen på denne måten. Det sosiale er viktig for oss også, og på denne dagen hygger vi oss her ute med bilene, god mat, godt drikke og praten går livlig, forteller han.

Fra klokken 10 triller den ene bilen blankere enn den andre og parkerer på hotellets parkeringsplass. Enkelte biler plukkes ut og får æren av å kjøre ut på moloen som stikker ut i Oslofjorden.

Klokken 12 ønsker formann Holtet velkommen, og befaler den tradisjonelle flaggheisingen av klubbens flagg. Han minnet i sin velkomsttale om at det i år er 40 år siden Jaguar sin berømte V12-motor ble lansert. I den anledning var to Jaguar XJ6 av noble årganger stilt opp rett nedenfor hotellet, og et miniforedrag om motoren ble gjennomført.

David Marks (midten) gir råd til Einar Hart (høyre) og andre interesserte Jaguar-eiere. Foto: ©Morten Larsen

Det var det David Marks som gjorde. Han er teknisk konsulent i den engelske klubben Jaguar Enthusiast Club, og var for anledningen på besøk i Norge.

Mange av Jaguar-eierne er teknisk kompetente og har restaurert bilene sine selv. Vi la merke til at mange benyttet anledningen til å spørre Mr Marks om råd, og fikk tydeligvis nyttige tips og råd.

Det er også flere klassiske båter utstilt på bryggen og fortøyd i vannet som Jaguar-entusiastene kunne nyte synet av. Treffet ble avsluttet rundt kl 17.